Kako globoka je Ljubezen?

Ljubezen je kot sinjemodra ptica, ki jo nosimo v svojem srcu. Njene peruti so lahne, razprostrte kot nebo. Oblike je, kot jo ima bitje, ki ga objame: ptica, otrok, drevo, roka, cvet … In vendar je bolj širna od bitja, ki ga izpolni. Subtilna kot dotik tople pomladne sapice in silna kot vihar. Njeno jasno oko, ki v sebi odseva modro pravičnost, se nikoli ne ustavi, da bi se odpočilo. Neutrudno skrbno išče poti, da bi vzpostavilo globlje ravnovesje.

Ko se nas oko Ljubezni dotakne, začutimo sprejetost in osmišljenost, kot bi nas zbližala, podržala iz oči v oči z našo lastno notranjo bitjo, duhovno iskro. In ko njen objem še kar traja, čutimo, kako se iskra v nas razplamteva v plamen ljubezni, ki sije kot Ljubezen, ki se ga je dotaknila. V njej se razblinja (do)ločenost na jaz, ti … rojeva se Mi. Bitje, v katerem objemu smo združeni kot ena plamenica. Kot v duhu zliti v Ljubezni, prizadevanju za skupno dobro. Bratje po duhu, bratje v ljubezni, ki ob pogledu na drugega ne vidimo drugega, ampak bitje iz skupne družine, ki mu iz globin svojega duha želimo dobro.

Takrat oko Ljubezni, te sinjemodre ptice, počiva. A ne predolgo, saj njen pogled objema nova obzorja, nikoli končane prilike še globljega zlitja.

To top