Novo rojstvo

Vse se venomer spreminja in preobraža. Od prvega diha, ko z rojstvom vstopimo v ta svet, do zadnjega diha, ko se od njega poslovimo in vrnemo Domov, v stalni premeni smo … Zunanje oblike se spreminjajo – in v njih oblečena raste in zori notranja esenca, zavest, duša … In ko raste, si periodično nadeva nova, svoji zrelosti in notranjemu žarenju primernejša, ustreznejša, bolj prefinjena oblačila.

Skupna dobra, bogata karma nas je tako pripeljala do tega posebnega in svečanega trenutka novega rojstva. Iz osrčja Duhovne univerze je vzniknila misterijska šola – Akademija misterijev. Iskra duha, topla ter polna osmišljenosti, ljubezni in modrosti, ki se je 35 let izražala skozi obliko in podobo Duhovne univerze, sedaj vstopa v svoje novo življenje. 

V to preobrazbo smo učitelji in skrbniki Akademije misterijev vložili veliko skrbnega in poglobljenega skupnega truda, tako notranjega, meditativnega, kot zunanjega, fizičnega, in smo radostno vznemirjeni ob tem dnevu novega rojstva. 

Akademija misterijev, zasnovana na izročilu starodavnih misterijskih šol, je tu za vse vas, ki se želite podati na plemenito pot spoznavanja neumrljive biti – duše, globljega smisla ter poglabljanja v duhovne misterije lastnega življenja in širše celote, katere neločljiv del smo. 

Največji izziv Poti je pravilno povezovanje »najvišjega z najnižjim« – živeti v sozvočju z najplemenitejšim, kar žari v globinah našega srca. Ta umetnost življenja je tista, ki ji posvečamo pozornost in jo razvijamo na Akademiji misterijev.

Hvaležni smo vsem, ki ste si delili z nami hojo po Poti, za vaše dosedanje srčno sodelovanje in trud – in toplo vabljeni, da nadaljujemo skupaj. 

Tisti, ki nas še(le) spoznavate, vabljeni k ogledu in branju naših spletnih strani. V besedah in slikah smo želeli podati notranjega duha, ki se preliva na naših rednih srečanjih na Akademiji misterijev ter nas navdihuje in prežema na skupni hoji po Poti.

Spoznate nas lahko tudi na predstavitvenih večerih z vpisom v mesecu oktobru in novembru v Ljubljani. To je lepa priložnost, da se srečamo neposredno ter da dobite občutek za čudovite notranje, duhovne razsežnosti Akademije misterijev – njene tri stopnje: Misterij duše – Misterij posvečenja – Misterij umetnosti življenja z dušo – ter se morda odločite za vstop … 

Veselimo se Poti z vami!

Barbara, Leo, Mateja, Nataša, Vesna

To top