II. stopnja

Misterij posvečenja

Nikamor ti ni treba iti – potuj v sebi.
Potuj vase! Vstopi v rudnik rubinov
in se kopaj v magični svetlobi svoje luči.”

– Rumi

Dvorana modrosti je notranji življenjski prostor, v katerem spoznavamo skrivnosti globokega namena in osmišljenosti življenja – magični prostor, v katerem se učimo razumeti, razpletati in oblikovati svojo usodo. Skozi vrata te dvorane vstopimo v ‘učilnico življenja’. Duša, naš pravi jaz, se nam vse bolj odstira in nas vodi v novo širino zavesti ter izkušnjo globin ljubezni in modrosti, po katerih smo doslej lahko samo hrepeneli. V Dvorani modrosti stopamo ‘iz neresničnosti v resnico’, kot bi se prebujali iz dolgih sanj: spoznavamo svoje odnose, motivacijo, izbire in odločitve, svoja čustva in misli … ves nam znani univerzum, v povsem novi luči. V tej sveti dvorani se soočimo s svojo lastno resnico, zbrano skozi vse dosedanje izkušnje ter spoznavamo, da smo mi sami tisti, ki vodimo duhovno potovanje. Na tej posvečeni poti se učimo zvestobe višjemu v vsebi, vsemu kar smo v luči duše spoznali kot resnično, učimo se živeti svoja spoznanja in jih modro ter ljubeče uveljavljati v vsakodnevnem življenju in jih deliti z drugimi.

Druga stopnja Akademije misterijev nas popelje v tri velike korake duhovnega zorenja: pripravimo se na veliki dogodek – na posvečenje. Povzpnemo se na goro posvečenja, kjer se dotaknemo ‘sonca svoje duše’ ter vstopimo v Dvorano modrosti. Od tu dalje se zavrtimo v mistični ples z dušo, v katerem se preobražamo in vse bolj in bolj postajamo to kar od nekdaj smo – duša. 

več

Priprava na posvečenje

1. letnik

Čeprav je duša naša večna spremljevalka in rdeča nit vseh naših življenj, ostaja vélika skrivnost, ki se duhovnemu popotniku šele odstira. Duša je blizu našemu srcu, a je uganka za naš um, ki mu je duša transcendentna in jo le počasi pričenja dojemati. Priprava na posvečenje je čas, v katerem se poglabljamo v notranjo tišino, se naučimo umiriti svoj um in telo ter se odpreti ljubezni in svetlobi duše. Z vsako meditacijo svojim telesom dvigujemo vibracijo in jim dodajamo malo več luči, v kateri se, kot bi odstirali koprene, vse bolj in bolj razodevamo sami sebi na nov in poglobljen način. Tako kot se poglabljamo v dušo, spoznavamo tudi svoj materialni pol, kakšni smo mi sami kot bitje v inkarnaciji. Učimo se umetnosti nenavezanosti, soočimo se z omejujočim vplivom preozkih prepričanj o sebi, svetu ali ljudeh in jih pričenjamo razreševati. Postopoma si vse bolj odstiramo uvid v lastno duhovno pot in razumevanje svoje karmične situacije ter spoznavamo ozadje težav, s katerimi se soočamo v sedanjosti. Priprava na posvečenje nam omogoča, da se očistimo usedlin preteklosti in se uglasimo z vibracijo svoje duše. Tako se pripravimo na vstop v Dvorano modrosti.

Posvečenje – vstop v Dvorano modrosti

2. letnik

Vsak duhovni iskalec stopa po poti duhovnega razvoja na sebi lasten način. Hkrati so v tem popotovanju določene zakonitosti ter univerzalne preizkušnje in stopnje, s katerimi se vsak srečuje in sooča. V ezoterijskem jeziku jim pravimo posvečenja ali iniciacije.

Posvečenje pomeni posebno izkušnjo na duhovni poti – preboj zavesti, v katerem se nam odstre nova dimenzija zavesti in življenja. To je trenutek zmagoslavja in osvoboditve v materijo vklenjenega življenja. V globokem objemu z dušo prejmemo izkušnjo svobode, objemajoče svetlobe in brezpogojne  ljubezni, ki napolnjuje naše srce, nas preobraža in prebuja v novo življenje. Kot bi stali na vrhu gore, se nam odstre razgled na neslutene razsežnosti življenja, skrivnosti lastne usode in osmišljenosti življenja.

Posvečenje obenem pomeni tudi vstop v Dvorano modrosti – notranji, življenjski prostor, ki je živo stičišče dveh svetov: duhovnega in osebnostnega. Skoznjo potujemo z roko v roki z dušo, ki postaja naša zaveznica, prijateljica in učiteljica. Uči nas, kako odpreti svoj um in srce, prežema nas z energijo iluminirane ljubezni in nas z modro roko vodi po poti preobrazbe in duhovnega zorenja.

Ples z dušo

3. letnik

Ples z dušo v osišče našega življenja postavi odnos z dušo. V njem duhovni iskalec spoznava misterij dvojega, kjer se minljivo sooča z nesmrtnim, materialno z duhovnim, napačno s pravilnim, temno s svetlim … Postaja kot vrvohodec – ves čas išče srednjo pot med impulzi osebnosti, ki ga vlečejo v minljiva zadovoljstva, ter vizijo prave, trajne sreče, ki mu jo tiho prinaša duša. V Dvorani modrosti se učimo živeti z dušo in jo dokončno sprejeti v svoje življenje, kot zvesto prijateljico, zaveznico in učiteljico. Spoznavamo misterij invokacije – kako priklicati dušo, ko na nemirni vrvi življenja iščemo oporo in stabilnost. Učimo se evokacije – prisluhniti njenemu šepetu, ko nam prinaša odgovore in spoznanja. Tako širimo svojo zavest in se učimo razumeti življenjske preizkušnje v vse svetlejši luči duše. Spoznavamo moč ljubečega razumevanja in nenavezanosti v medsebojnih odnosih. Učimo se, kako se v dinamiki vsakdanjega življenja vedno znova uglasiti z dušo ter si povrniti ravnovesje. Odstiramo skrivnost manifestacije transcendentnega – kako v življenju utirati pot svojim spoznanjem in živeti skladno z njimi.

Ples z dušo nas popelje v povsem novo dimenzijo življenja, v kateri rastemo in se preobražamo v spoznanju, da smo duša pravzaprav mi sami – da smo dvoje in eno hkrati.

To top