III. stopnja

Misterij umetnosti življenja z dušo

Ko se v nas razcveta duša, se naše življenje preobraža v čudovit vrt, ki odseva pravo lepoto in bogastvo duhovne notranjosti. Harmonično povezovati najvišje z najnižjim – živeti v skladu z najžlahtnejšim, kar tiho žari v globinah našega srca – je plemenito poslanstvo vsakogar med nami, največji izziv duhovne Poti in njena vedno navdihujoča poezija. 

Skupaj se podamo na pot agni joge. Iz ozadja naše zavesti in vidne materije se polagoma in vse bolj razplamteva žlahtni ogenj duše in začne prežemati celoto našega življenja, od vsakdanjih opravil in odnosov do globokih meditativnih izkušenj. Ko v čedalje večji meri živimo etiko svojega duhovnega srca, razvijamo sončni ogenj, ogenj naše duše, ki nas neguje, očiščuje in povzdiguje.

Z roko v roki z dušo in duhovnimi sopotniki vsak s svojim edinstvenim spevom soustvarjamo veličastno simfonijo življenja, ki je pot k dobrobiti naše širše celote. Naša zavest se širi in dviguje na raven, kjer kraljuje višji jaz, naše Sebstvo, v tako imenovano kraljestvo duš. Objemajoč to raven in hkrati vsakdanje življenje soustvarjamo kulturo tega kraljestva, samoozaveščeno o svoji duhovni naravi. 

Na tej navdahnjeni in navdihujoči duhovni poti se učimo tako Budove srednje poti – kako pravilno živeti in se osvobajati različnih spon, ter hoje za Kristusom – globoke nesebične ljubezni na poti samopreseganja. 

Tako najdemo svoje varno in utemeljeno mesto v večno sveži simfoniji Enega Življenja ter skupaj uresničujemo Dobro, ki ga ezoterično izročilo imenuje Načrt Ljubezni in Luči. Naša življenja postanejo globoko notranje izpolnjena in navdahnjena, globoko osmišljena – most, ki povezuje Nebesa in Zemljo.

več

H2naslov

1. letnik

tekst

H2naslov

2. letnik

tekst

H2naslov

3. letnik

tekst

To top